06 Жовтня, 2021

» Експо 2020: Україна представила національний титановий прапор, що відправиться на Місяць

З 1 жовтня по 31 березня в місті Дубай (ОАЕ) проходить Всесвітня виставка інноваційних та технологічних розробок — Експо-2020, де в українському павільйоні представлений титановий прапор України. Прапор виготовлений ТОВ “Титанера” для відправки на Місяць з британсько-українською місією Spacebit у 2022 році в рамках програми CLPS від NASA. Мета місії — дослідження ґрунту, температури й рівня радіації.

“Це важливий сигнал світовій спільноті, що Україна повертається у космічний простір та у виробництво космічного металу титану. Важливо, що обидва напрямки спираються на трендові інновації. Титан, з якого виготовлено прапор України, – розробка українських вчених компанії “ТитанЕра”. Виробництво цього металу повністю “зелене”, що відповідає запиту суспільства. Вважаю, що майбутнє саме в колаборації амбітних бізнес стартапів”, — зазначив Андрій Бродський, генеральний директор ТОВ “ТитанЕра”.

Прапор виготовлений з титану, який компанія отримує за власною “зеленою” запатентованою технологією Titanera Process. Жовто-блакитне забарвлення нанесено не стандартним фарбуванням, а методом лазерного оксидування: під впливом лазеру утворюється оксидна плівка, від товщини якої залежить колір металу. Такий спосіб дозволить на довше зберегти кольори як під час доставки, так і в агресивному середовищі космосу.  Вага прапору 30 грамів, що критично важливо під час дороговартісних космічних перевезень, а його унікальні властивості, як-то міцність та стійкість, дозволять зберегти слід України в космосі на довгий час.

Інші прес-релізи