10 Лютого, 2020

» Компания «Велта» патентує новий метод отримання металічного титану в США


VELTA HOLDING US подала заявку до Бюро патентівта торгових марок США на патентування нового методу отримання металічного титану. Це перший з ряду винаходів науково-дослідницького центру Velta RD Titan, які цього року готуються до розгляду в патентних бюро США та України.

«Розпочинаючи видобувний бізнес, нашою метою було побудувати вертикально інтегровану високотехнологічну групу. Ми йдемо до переробки сировини, але обираємо шлях нових технологій. Якщо говорити про візію, то VELTA прагне створити новий ринок доступного титану», — прокоментував Андрій Бродський, президент VELTA HOLDING US.

З 2017 року науково-дослідницький центр Velta RD Titan працює над вивченням нових підходів отримання титанових матеріалів. Особливу орієнтацією в даних дослідженнях науковці зробили на металічному титані. Ключова відміннісь методу, який патентується, від давно існуючих — у максимально зниженій енергоємності та кількості операцій в процесі отримання титану.
Нагадаємо, що в процесі побудови холдингової структури, до складу VELTA HOLDING US Inc. увійде ТОВ ВКФ «Велта». Ця компанія володіє Бирзулівським гірничо-збагачувальним комплексом, що функціонує 9 років. «Велта» займає 2 % світового ринку титанової сировини та планує розширити власні активи за рахунок будівництва Лікарівського ГЗК. Також у структуру увійде науково-дослідницькій центр Velta RD Titan.

Інші прес-релізи