17 Серпня, 2020

» Компанія «Велта» номінує аукціон на два титанових родовища

ТОВ «Велта» номінує на відкриті електронні торги два родовища титанових руд у Житомирській області.

Компанія «Велта» подала документи до Державної служби геології на надр Україні щодо проведення аукціону на отримання ліцензії на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку, Паромівського та Красноріченського родовища титанових руд.
Дані ресурсні активи 7 років знаходяться у замороженому стані, що є неприпустимим, зважаючи на потенціал української титанової промисловості. Компанія «Велта» має досвід розвідки та затвердження запасів за власні кошти на Лікарівському та Бирзулівському родовищі. Бирзулівський ГЗК, спроектований власним конструкторським бюро, стабільно працює 9 років, а Лікарівське родовище наразі готується до освоєння.

З огляду на стратегію Держгеонадр — реалізувати шляхом аукціонів додатково 150 спецдозолів до кінця року, компанія «Велта» як активний та успішний надрокористувач вирішила скористатися правом номінації родовищ. Окрім цього, Паромівське та Красноріченське родовище не знаходяться у «Інвестиційному атласі надракористувача», тож вище зазначені аукціони позапланово зможуть поповнити державний бюджет країни.

Інші прес-релізи