23 Квітня, 2021

» Компанія «Велта» вперше в Україні отримала 400 кг титану альтернативним способом

Науково-дослідницький центр Velta RD Titan (м. Дніпро) компанії ТОВ ВКФ «Велта» отримав 400 кг порошку металевого титану за власною інноваційною технологією.

Останній публічний результат отримання титану альтернативним способом було оголошено корейско-австралійским партнерством компаній Australian Strategic Materials та Zirconium Technology Corporation. У серпні 2020 року вони заявили про виробництво 9 кг титанового порошку.

Напівпромислова ділянка Velta RD Titan з липня почала збільшувати обсяги виробництва. Стартувавши з 50 кг, в жовтні виробнича потужність сягне 250-300 кг титанового порошку на місяць.

«Ми максимально сконцентровані на тестах порошку, який вже має стабільну якість, та на тестах готових виробів з нього. Наша ціль залишається незмінною – побутові вироби з доступного титану» — прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор компанії «Велта».

Інноваційний метод, що носить назву Velta Ti Process дозволяє отримувати перший за популярністю титановий сплав Grade 5, та Grade 4. Останній має статус «медичного» та використовується у авіа та хімічній промисловості.

ТОВ ВКФ «Велта» володіє Лікарівським і Бирзулівським родовищами ільменіту. На базі останнього 9 років функціонує гірничо-збагачувальний комплекс з видобутку та переробки титанової руди. «Велта» займає 2% на світовому ринку титанової сировини.

Velta RD Titan — науково-дослідницький центр, де була розроблена новітня технологія виробництва металічного титану, а також тривають подальші дослідження максимального зниження вартості виробництва даного металу. На базі Velta RD Titan відбувається безпосереднє виробництво металічного порошку з титанової сировини Бирзулівського ГЗК.

Velta Titanium Metal — дослідницька лабораторія, де тестуються різноманітні підходи у виробництві кінцевих побутових виробів з титанового порошку, виготовленого Velta RD Titan.

Інші прес-релізи