28 Вересня, 2021

» Повідомлення про розділення бізнес-напрямків

Повідомлення щодо змін у структурі компанії

Компанія «Велта» повідомляє про розділення гірничо-добувного та інноваційного бізнес напрямків.
Виключно у гірничодобувному секторі продовжить роботу українська ТОВ ВКФ «Велта» (входить до холдингової структури Velta US Inc, США). Компанія володіє Бирзулівським та Лікарівським родовищами ільменітових руд. «Велта» збудувала з нуля перший за роки незалежності України титановий гірничо-збагачувальний комплекс на базі Бирзулівського родовища, який успішно працює понад 10 років. На сьогодні компанія займає 2% світового ринку титанової сировини.

Холдинг TitanEra Inc (США) сконцентрував у структуру високотехнологічні бізнес напрямки: ТОВ «Велта РД Титан», ТОВ «ТитанЕра».
Компанія «Велта РД Титан» це науково-дослідна лабораторія, де у 2020 році був розроблений новий метод виробництва металевого титану та його сплавів Titanеra process. Компанія отримала 2 національних патенти та пріоритет в США. Інноваційна технологія «зелена» — не має шкідливих викидів та відходів. Інвестиції в проект становили $3 млн.
Компанія «ТитанЕра», спираючись на Titanеra process, розпочала будівництво першого в світі пілотного заводу з виготовлення титанового порошку та кінцевих титанових продуктів. Мета виробничого активу — підтвердити спроможність технології та запустити процес масштабування.
Генеральним директором двох холдингів є Бродський Андрій Вікторович. ТОВ ВКФ «Велта» залишається постачальником титанової сировини для ТОВ «ТитанЕра», що дозволяє реалізувати повну вертикальну інтеграцію в рамках холдингів.

Інші прес-релізи