31 Січня, 2022

» Компанія «Велта» розпочинає багатораундні перемовини з американськими партнерами

З 31 січня українська компанія-виробник титану «Велта» розпочинає серію багатораундних перемовин з американськими партнерами. Ціль таких сесій — розробити дорожню карту взаємодії українського постачальника титанової сировини та компаній й інституцій з США, які на різному рівні є споживачами титану.

У 2022 році поставки на північноамериканський ринок складуть 65% від загального об’єму видобутої сировини компанією «Велта». Такий ріст продиктовано дефіцитом якісної титанової сировини у США. А також високим рівнем зацікавленості з боку Америки до українського титану, який зафіксовано у Законі про бюджет на національну оборону.

«Для компанії «Велта» особливо важливо розпочати перемовини з американськими партнерами саме зараз», — заявив Меттью Мюррей, член Консультативної ради Velta US inc. та модератор масиву перемовин. «Стаття 6505 «Закону про бюджет на національну оборону на 2022 фінансовий рік» вимагає від Державного департаменту США створити звіт протягом 180 днів щодо зниження залежності Америки від поставок титану з Китаю та Росії, зокрема за рахунок збільшення поставок з України».

Генеральний директор компанії «Велта» Андрій Бродський заявив: «Ми твердо переконані, що новий етап переговорів допоможе знайти нові точки перетину між «Велтою» та нашими американськими партнерами в сфері титанової промисловості»

Інші прес-релізи