22 Липня, 2022

» «Велта» повідомляє про тиск з боку правоохоронних органів з ознаками рейдерства

“Велта” повідомляє про тиск з боку правоохоронних органів з ознаками рейдерства

Компанія повідомляє, що з 15 липня співробітники Бюро Економічної Безпеки України (БЕБ) отримали у суді так званий “тимчасовий доступ до оригіналів документів та їх вилучення” у ТОВ ВКФ “Велта”. 20 липня БЕБ скористалося власним правом та зробило офіційний візит до головного офісу компанії “Велта” (м. Дніпро) та вручило повістку на допит генеральному директору компанії Андрію Бродському.

Формальним приводом для атаки на компанію “Велта” стало нібито завищення податкового кредиту на 28 млн. грн, яке не встановлено та не підтверджено.

Варто зазначити, що за час роботи ТОВ ВКФ “Велта” сплатила близько 575 млн. гривень податків, працює у законному полі та дотримується всіх міжнародних стандартів ведення прозорого бізнесу. Саме тому компанія сприяє слідчим діям та оперативно реагує на запити. Ми готові захищати власне право на роботу та спростувати інформацію щодо податкових порушень.

Але, паралельно зі слідчими діями БЕБ відбулися дві події, що є ознаками можливого рейдерського захвату титанового гірничо-збагачувального комплексу компанії “Велта”. Напередодні візиту слідчого бюро, у російських змі пройшла інформаційна кампанія з тезою що компанія “Велта” лобіює в США зупинку поставок російського титану до Америки. А також, компанія має дані щодо масованих запитів щодо роботи ТОВ ВКФ “Велта” з боку державної компанії, яка має десятки судових справ через незаконне вилучення приватних активів.

Закликаємо до поширення цієї інформація для надання суспільного розголосу безпрецедентних дій направлених на знищення українського бізнесу під час війни.

Інші прес-релізи