09 Жовтня, 2023

» «Велта» відвантажила 500 000 тонн ільменіту найбільшому світовому виробнику діоксиду титану

За 10 років ТОВ ВКФ “Велта” відвантажила півмільйона тонн титанової сировини одному з найбільших світових виробників діоксиду титану – Chemours Company. Загалом “Велта” є постачальником до 10% від необхідного обсягу сировини для американської компанії.

З 2013 по 2015 рік перші поставки ільменіту  “Велта” здійснила в адрес корпорації DuPont, яка у 2015 відокремила компанію Chemours задля виробництва діоксиду титану, фторпродуктів та хімічних розчинів. Об’єм поставок за перший рік склав лише 10 000 тонн і щорічно збільшувався, сягнувши у жовтні 2023 року 500 000 тонн.

““Велта” розпочала експансію на американський ринок разом з трейдинговою транснаціональною групою Traxys Group. Ми побудували міцну репутацію виробника титанової сировини й мені приємно, що разом з Traxys Group компанія “Велта” розпочинає свій вхід на ринок США вже як виробник титанового порошку за власною інноваційною, “зеленою” технологією”, — прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор компанії “Велта”.

Нагадаємо, що «Велта» анонсувала будівництво титанового заводу в США, який працюватиме на базі Velta Ti Process — власної запатентованої революційної технології отримання металевого титанового порошку з низьким вуглецевим слідом.

Інші прес-релізи