22 Серпня, 2023

» Велта залучає канадську компанію Hatch для проектування титанового заводу за українською технологією у США

Velta Holding US Inc, інноватор у сфері титанового виробництва, підписала угоду  з міжнародною консалтинговою компанією Hatch для проектування заводу з виробництва титанового порошку в Сполучених Штатах. Новий завод стане одним із перших в США, який буде функціонувати на основі української революційної технології з низьким вуглецевим слідом, розробленої на базі наукового-дослідного центру компанії Велта.

“Ця партнерська угода наближає команду Велти  до того, щоб представити рішення українських вчених на ринку титану США, який небезпечно залежний від зовнішніх ланцюгів постачань», — зазначає генеральний директор Велти Андрій Бродський. «Ми впевнені, що завдяки досвіду Hatch у сфері проектування наш завод зможе швидко та ефективно забезпечити попит на титан для країн, що є безперечними союзниками України у війні»

Потужність першого заводу розрахована на 1 000 тонн на рік титанового порошку з потенціалом до масштабування у майбутньому. 

Компанія також підкреслює свої наміри побудувати аналогічний завод в Україні.

Hatch — провідна консалтингова компанія з проектування та реалізації проектів. Професійний досвід компанії налічує проекти у понад 150 країнах світу в галузях металів, енергетики та інфраструктури, включаючи чотири великі проекти TiO2 в Канаді, Південній Африці та Сенегалі. Компанія також тісно співпрацює зі спільнотами, де вона реалізує свої проекти, з метою уникнути негативного впливу на навколишнє середовище та сприяти економічному розвитку.

 

Інші прес-релізи