11 Вересня, 2023

» «Велта» замикає повний цикл виготовлення кінцевих виробів з титану – від видобутку до комерційного продукту

 «Велта» замикає повний цикл виготовлення кінцевих виробів з титану – від видобутку до комерційного продукту

ТОВ ВКФ «Велта» стає першою компанією у світі, яка закінчує формувати повний цикл виготовлення кінцевих виробів з титану – від борту кар’єру до випуску готової продукції за інноваційною технологією. Компанія планує до кінця 2023 року запустити виробництво та продаж в Україні перших виробів — титанових медичних імплантів.

ТОВ ВКФ “Велта” вже понад 12 років веде видобутк титанової сировини у Кіровоградський області. У 2017 році компанія заснувала свій науково-дослідний центр  “Velta RD Titan», де розробила та запатентувала в Україні та США свою інноваційну технологію для отримання металевого титану, що має низький вуглецевий слід та нульові викиди. Наразі “Велта” придбала необхідне обладнання для розшірення виробництва до напівпромислового рівня — 1000 кг титанового порошку на рік.

Наступним кроком стала побудова ланцюга виготовлення та реалізації кінцевого продукту в Україні. Для цього ми створили нову окрему компанію Velta Additive Technology — це виробничі потужності, які вже зараз комплектуються обладнанням для першої лінійки 3D-друку. Ця компанія буде займатись переробкою титанового порошку у кінцеві вироби. Вже інше, наше нове спільне підприємство Velta Medical, на обладнанні Velta Additive Technology розпочне найближчим часом виготовлення індивідуальних медичних імплантів для ринку України.

Таким чином, компания “Велта” стає повністю вертикально інтегрованою — яка здійснює видобуток титанової сировини, переробку в напівфабрикат (титановий порошок) за власною технологією, і виготовлення кінцевих виробів. Ця вертикальна інтеграція є значним кроком вперед як для української компанії “Велта”, так і для титанової промисловості у світі.

 

Інші прес-релізи