02 Червня, 2023

» “Велта” нарощує виробництво титанової руди

У травні 2023 року ТОВ ВКФ “Велта” збільшила видобуток ільменіту на Бирзулівському родовищі (Кіровоградська обл.) майже вдвічі. За даними компанії, у минулому місяці виробництво сягнуло 21 052 тонн ільменіту, для порівняння у квітні видобуток становив 11 157 тонн. Загалом за 5 місяців 2023 року “Велта” видобула 61 704 тонн товарної продукції. Подібний ріст у приватному секторі дає позитивні сигнали для українського ринку титанової сировини, де наразі у державних компаній спостерігається падіння виробництва у межах 60% порівняно з минулим роком.

Окрім того, з 2022 року ріст показує ринок пігменту двоокису титану, що є основним напрямком збуту компанії “Велта”. Експерти прогнозують, що після падіння через COVID-19, об’єм ринку може сягнути $27 мільярдів у 2028 році, порівняно з $19 мільярдами у 2021.

“Відчуваємо відповідальність перед українською титановою промисловістю, бо лише “Велті” з ринку вдається утримувати високу планку виробництва. Окрім того, перед нами відповідальність за тих, кого підтримуємо на фронті, за бюджет країни, за кожного співробітника. Тож “Велта” продовжує волонтерську діяльність, сплачує всі податки, сплачує заробітну плату у повному об’ємі. Війна нас не спинила, лише відкоригувала план дій», — зазначив генеральний директор компанії Андрій Бродський

Найбільшими проблемами українських промислових компаній залишаються логістика та доступ до енергетики. Блокування морських портів, великі черги на кордонах для залізничного транспорту, перебої з енергопостачанням значно сповільнюють тем роботи. Нагадаємо, що ТОВ ВКФ “Велта” повідомила про виконання плану у 2022 році на 62%, що не корегувався з урахуванням воєнного стану в країні.
Ільменіт

Інші прес-релізи