11 Липня, 2023

» Велта оголошує про революційний процес виробництва високотехнологічних сплавів на основі титану

У липні, Велта, провідна компанія української титанової галузі, оголошує про отримання алюмініду титану (TiAl) — високоцінної інтерметалічної сполуки, за допомогою власного виробничого процесу замкнутого циклу. Це досягнення є значним проривом у технології титану і відкриває нові можливості для використання інтерметалічних сполук з набагато меншим вуглецевим слідом у порівнянні з традиційними методами у комерційному секторі та оборонній галузі.

Традиційні методи виробництва титанового металу та його сплавів, таких як алюмінід титану, є енергоємними та складними. За допомогою нової технології Velta Ti Process для виготовлення порошків титанових сплавів з концентрату ільменіту, тепер можна створювати високоякісний продукт що має у п’ять-десять разів менший вуглецевий слід, ніж у тих що виготовляються за допомогою традиційного процесу Кролла.

«Титанова металургійна галузь надзвичайно наблизилась до кризи: протягом десятиліть ми опирались на той самий застарілий процес, який залишає той самий вуглецевий слід. Ось чому ми відкрили науково-дослідний центр у 2017 році з метою дослідити нові процеси виробництва,” заявляє генеральний директор Велти Андрій Бродський. “Після багатьох років досліджень і розробок ми радіємо можливості вивести на ринок наші інновації від чистого титану до високотехнологічних сплавів”

Більш детально про технологію тут Velta Ti Process.

Цінність інтерметалічних матеріалів зростає в аерокосмічному та автомобільному галузях та цивільній інфраструктурі. Завдяки революційній сучасній технології Velta Ti Process сплав алюмінід титану має можливість конкурувати зі суперсплавами. Стійкість до високих температур суперсплавів, таких як на основі нікелю, залізо-хром-нікелю, кобальту або на змішаних основах, досягається за рахунок ваги. Алюмінід титану забезпечує як надзвичайну термостійкість, так і низьку вагу, що робить його ідеальним для виробництва аерокосмічних двигунів для таких літаків, як Airbus A320neo та Boeing 737 MAX, Boeing 777 і Boeing 787. До інших сфер застосування можна віднести ортопедичні та зубні імплантати, та лопаті газових турбін для генерації електроенергії.

Інші прес-релізи