17 Липня, 2023

» “Велта” підписала угоду з американською EAS Advisors щодо залучення фінансування для титанового заводу у США

Velta Holding US, Inc. повідомляє про підписання угоди з EAS Advisors LLC, приватною нью-йоркською бутиковою консалтинговою компанією. Мета співробітництва — залучення фінансування для будівництва заводу з виробництва титанового порошку за українською зеленою технологією у Сполучених Штатах.

“На кожному кроці нашої роботи в Америці  ми наголошуємо, що українська технологія Velta Ti Process й Україна в цілому — надійний партнер для США на геополітизованому ринку титану. До війни метою нашої компанії було виготовлення кінцевого високотехнологічного продукту, але зараз я вбачаю нашою метою швидко забезпечити титаном наших союзників та як наслідок Україну. По закінченню війни ми побудуємо аналогічні потужності в Україні задля відбудови країни, задля розвитку власного воєнного сектору”, заявив Андрій Бродьский, генеральний директор компанії “Велта”.

Пропонується, що завод з виробництва титану буде працювати на базі Velta Ti Process, власної запатентованої революційної технології отримання металевого титанового порошку з низьким вуглецевим слідом. План проекту складається з трьох етапів. Перший етап передбачає будівництво заводу з потужністю у 1000 тонн титанового порошку для ринку адитивних технологій, що стрімко зростає. Під час другого етапу очікується зростання до 5000 тонн титанового порошку та до 10 000 тонн титанового порошку у третьому етапі.

“Наше рішення про партнерство з Велтою було зумовлене нашим досвідом у забезпеченні фінансування компаніям, що працюють переважно у галузях природних ресурсів і сировини. Ми бачимо, що попит на титан зростає, ми також розуміємо необхідність забезпечити надійні поставки в США”, заявляє директор EAS Advisors LLC Едвард Шугар.

EAS Advisors прийняла участь у транзакціях на суму понад  $6,5 мільярдів з моменту заснування у 2008 році. Однією з недавніх успішних інвестицій, отриманих за сприяння EAS Advisors, було отримання строкової позики на суму $80 мільйонів виробником нікель-цинкових батарей ZincFive, Inc від великого інфраструктурного фонду у Нью-Йорку для підтримки планів компанії ZincFive щодо глобальної комерційної присутності на існуючих і нових ринках.

Інші прес-релізи