09 Січня, 2024

» До Консультативної Ради Velta Holding US увійшов Генерал Веслі Кларк

ТОВ ВКФ «Велта» повідомляє, що у січні до Консультативної Ради її материнської компанії Velta Holding US (США) увійшов Генерал Веслі Кларк. З огляду на його досвід у військовій та технологічній сферах та розуміння постійно зростаючого світового попиту на титан, генерал Кларк буде допомагати команді Велти інтегрувати українську технологію отримання титану Velta Ti Process у промисловість США.

«Партнерство Америки, країн НАТО та України — ключове для стримування російської агресії. І я вважаю, що взаємний обмін сучасними технологіями та ресурсами тільки посилить цей союз. Титан критична сировина та незамінний метал в аерокосмічній та військовій сферах, тож моя ціль допомогти відкрити новий доступ до цього матеріалу разом з Велтою через сучасне виробництво, посилене технологіями», — прокоментував він.

Веслі Кларк — генерал армії США у відставці, випускник військової академії Вест-Пойнтз з видатною військовою кар’єрою. Він був поранений у бою, коли служив командиром піхотної роти у В’єтнамі. Пізніше генерал Веслі Кларк командував на рівні батальйону, бригади й дивізії, а також обіймав ключові посади у штабі. Перед відставкою обіймав посаду Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі. Вже у відставці він є інвестиційним банкіром і членом ради директорів, радником понад 100 компаній у сфері енергетики, фінансів, гірничодобувної промисловості та технологій.

Веслі Кларк з початку війни в Україні має проукраїнську позицію. Його перший візит в Україну відбувся у 1964 році. Пізніше, у 1994 році, він приймав перші американо-українські військові переговори як генерал-лейтенант. Після виходу у відставку генерал Кларк неодноразово відвідував Україну, особливо після подій на Майдані. Веслі Кларк має великий досвід управління дуже великими об’єктами у найбільш можливих кризових ситуаціях.

Інші прес-релізи