01 Листопада, 2023

» З титанового порошку компанії “Велта” німецькі фахівці успішно виготовили тестовий кінцевий продукт

Німецька компанія PolyMiM, що є провідним світовим постачальником сировини для лиття за технологією МІМ і промислового 3D-друку, успішно виготовила з титанового порошку компанії «Велта» тестовий виріб.

 

Поєднання порошку, виготовленого за технологією Velta Ti Process, з методом MIM може мати значний економічний та екологічний ефект, так як у процесі виготовлення кінцевої деталі виключено сферодизацію порошку — найенергоємніший етап.

 

“Є три основних показники при розробці нових методів виробництва матеріалів, це: якість, ціна та, безумовно, екологічність. Проведені тести з титановим порошком “Велти” в поєднанні з технологією інжекційного лиття під тиском дають високі показники по всім трьом зазначеним параметрам”, — прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор компанії “Велта”.

 

Після тестів на базі PolyMiM “Велта” додала метод Metal Injection Molding до технологій, що буде використовувати для виготовлення власних кінцевих виробів, як в Україні, так і США.

 

МІМ-технологія використовується для виготовлення виробів з максимальною масою до 200 грамів – деталей до зброї,  зубних імплантів, корпусів годинників, окулярів тощо. Одними з перших за цією технологією були виготовлені деталі для військової промисловості — складові частини зброї. Metal Injection Molding давно зарекомендувала себе і вкрай затребувана у світі, оскільки продукція, виготовлена за цією технологією, значно дешевше за аналогічну, вироблену за допомогою класичних методів – обробки або лиття.

 

Нагадаємо, що за результатами недавніх досліджень незалежного європейського дослідницького інституту Fraunhofer IFAM Dresden, титановий порошок Velta Ti Process відповідає всім вимогам різних технологій адитивного виробництва, включно з технологією МІМ.

Німецька PolyMiM є провідним світовим постачальником високоякісних металевих фідстоків – сировини для лиття за технологією МІМ і промислового 3D-друку. Компанія розпочала виробництво титанових порошків для аерокосмічної галузі у 2015 році, на сьогодні має лінійки виробництва і переробки порошків низьколегованої, інструментальної, нержавіючої сталі, карбідів, вольфраму, міді, титану і титанових сплавів.

 

ТОВ ВКФ «Велта» є виробником титанової сировини та єдиною приватною українською компанією, що побудувала видобувний титановий комплекс з нуля за час незалежності. Завдяки 15-річному успішному досвіду у галузі, «Велта» запустила власний науково-дослідний центр у 2017 році з метою розробки нового методу виробництва титану. На сьогодні інноваційна технологія Velta Ti Process вже отримала три національних і два патенти у США.

 

Інші прес-релізи