06 Жовтня, 2023

» Незалежний інститут дав позитивний висновок щодо використання інноваційного титанового порошку компанії “Велта” у адитивних технологіях

Fraunhofer IFAM Dresden — провідний незалежний дослідницький інститут Європи в галузі порошкової металургії, адитивного виробництва та водневих технологій дослідив та охарактеризував якість титанового порошку, виготовленого за власною технологією компанії “Велта” — Velta Ti Process. За результатами дослідження, український металевий порошок відповідає всім вимогам різних технологій адитивного виробництва.

“Хочу ще раз наголосити на тому, що Україна має колосальний науковий потенціал у титановій сфері. Це доводить приклад нашої компанії, яка успішно розробила та запатентувала новий значно екологічніший метод виробництва металевого титану.  Ця незалежна оцінка, яку здійснив провідний європейський дослідницький інститут з 30-річним досвідом, визнає здатність українського порошку задовольнити вимоги різних методів порошкової металургії, що наразі є одними з передових методів виготовлення кінцевих продуктів з металів”, — заявляє Андрій Бродський, генеральний директор компанії «Велта».

За оцінкою IFAM, додаткова сфероїдизація порошку дозволить підвищити якість кінцевих деталей. Крім того, просіювання титанового порошку для досягнення бажаного розподілу частинок за розміром (PSD) підвищить його сумісність із широким спектром технологій обробки, включаючи Powder Bed Fusion (PBF), Metal Injection Molding (MIM), Binder Jetting (BJ) та інші.

Нагадаємо, що «Велта» заявила про свої наміри стати першою компанією у світі, яка сформує повний цикл виготовлення кінцевих виробів з титану – від борту кар’єру через виготовлення титанового порошку до виготовлення металічного кінцевого продукту. Компанія планує до кінця 2023 року запустити виробництво та продаж в Україні перших виробів — титанових медичних імплантів.

 

ТОВ ВКФ «Велта» є виробником титанової сировини та єдиною приватною українською компанією, що побудувала видобувний титановий комплекс з нуля за час незалежності. Завдяки 15-річному успішному досвіду у галузі, «Велта» запустила власний науково-дослідний центр у 2017 році з метою розробити новий метод виробництва титану. На сьогодні інноваційна технологія Velta Ti Process вже отримала три національних і два патенти у США.

 

Fraunhofer IFAM Dresden є одним із провідних науково-дослідних інститутів у всьому світі в області технологій порошкової металургії та спечених і композиційних матеріалів для функціонального застосування. IFAM була інтегрована в наукове товариство Fraunhofer-Gesellschaft у 1992 році.

 

Інші прес-релізи